HTML

Belize

Belize - Közép-Amerika egyetlen angol nyelvű országa. Ismerkedjünk:
Olvasó, ez itt Belize!

Friss topikok

  • Insurgent: Ngerulmud a világ legkisebb fővárosa a Palau szigeteken. 2006 óta fővàros és alig százan lakják (b... (2018.04.26. 23:25) Belmopan - a világ legkisebb fővárosa I.
  • Yuti77: Szia Kata... Utaztok Belize-be? sikerült valami hasznos infot találnod mi is most gondolkodunk raj... (2013.11.27. 14:35) Mi az a Belize?
  • VonBraun: Az túlzás, hogy szeretnék, de az első hely lenne, ahova innen lelépnék. Vagy lesz. (2013.07.15. 18:29) Üdvözlet a látogatóknak!
  • szinha: De jó, hogy megtaláltam ezt az oldalt!:)) Éppen most készülünk Belize-be költözni, és itt a legtöb... (2010.01.02. 12:53) Belize összes települése
  • Salánki Tibor: szép napot! Belenéztem a filmbe, és nagyon tetszett, amit láttam. Csak egy gondom van: sajnos ninc... (2008.06.10. 13:18) Moszkitó part

Linkblog

Sub umbra floreo

2008.05.01. 11:50 VonBraun

Továbbjutás - történelmi győzelem után

Címkék: mexikó labdarugas montserrat grenada suriname st.kitts

Egy mai keltezésű hír [2008.02.13.] biztos, hogy fieszta lesz... A FIFA nyilvánosságra hozta ugyanis a világ labdarúgásának legfrissebb ranglistáját. A ranglista élén Argentína áll, azt követi Brazília és Olaszország, aztán...

De kezdjük az elején, hogy teljes legyen a kép. A 2010-es világbajnokságra már megkezdődtek a selejtezők küzdelmei a FIFA úgynevezett CONCACAF zónájában. Itt szerepel Belize is, az ország válogatottjának nem túl sikeres futball-előtörténete miatt a selejtezőcsoportokba való bekerüléshez is selejtezőt kell játszania. Innen szép... Nos, Belize válogatottja a selejtező mérkőzések első körében, hazai pályán [ez érthetetlen módon a guatemalai fővárosban lévő Estadio Mateo Flores stadiont jelentette] 3-1-re verte St.Kitts és Nevis válogatottját, a csapat így közel hat év után hagyhatta el győztesen a pályát hivatalos mérkőzésen. Ez a jelentős győzelem azt eredményezte, hogy FIFA hivatalos világranglistáján Belize válogatottja elmozdult a tökutolsó, 201.-dik helyről és feljött a 176.-ra, maga mögé utasítva többek között a szintén a térség reprezentánsaként szereplő Montserrat [lesz még itt szó róla] válogatottját. Hátra van még ugyan a visszavágó St.Kitts-en [Warner Park Stadium, Basseterre, március 26.-án], és a reménybeli továbbjutás sem lesz fenékig tejföl Belize-nek, hiszen az oda-visszavágón továbbjutó válogatott a következő körben Mexikót kapja ellenfélnek. A helyzet sajnos  egyenértékű egy feltételezett járási bajnoknak a Bayern München elleni tétmeccsével, de a remény hal meg utoljára, ahogy mondani szokták.

Frissítés később:
A továbbjutás természetesen két mérkőzésen dőlt el, a visszavágó következett. Belize válogatottja megtette, amit megkövetelt a haza, március 26-án a basseterrei Warner Park Stadium-ban 1-1-re végzett St.Kitts és Nevis ellen, ami azt jelentette, hogy egyrészt megint nem kaptak ki, másrészt 4-2-es összesítéssel továbblépett a csapat. Ennek személy szerint én örülök, ők is biztosan, bár ott lebeghet a tudat az örömük háta mögött, hogy a következő körben Mexikóval kell megmérkőzniük. De az még a jövő, nézzük ezt a mostani [2008.március 26.] visszavágót:

St.Kitts and Nevis - Belize 1-1 [0-1]
2008.március 26, Warner Park Stadion, Basseterre, 1.700 néző.
A meccsen 41 percenként estek a gólok, belize-i részről Elroy Smith talált be az első félidő 41. percében [ezzel szinte el is dőlt a továbbjutás kérdése], erre válaszolt a hazaiaktól Orlando Mitchum a 82.-ben. Közben mindkét csapat kihasználta a három-három cserelehetőségét, és ugyanígy mindkét csapatban egy-egy sárga lap született, kiállítás nem történt. A játékvezető kilétéről nem történt említés a hivatalos forrásokban.



Itt zajlott a történelmi esemény: a Warner Park Basseterre-ben. Nem feltétlenül futball-stadionra kell itt gondolni, errefelé főleg a krikettnek hódolnak a népek, és effajta hibrid-stadionok épültek mindkét sportág (esetleg több) kiszolgálására.

A játéknap érdekes eredményei ebből a zónából: Grenada-Amerikai Virgin Szigetek 10-0 [lehet, hogy több volt, csak eltévesztették a számolást. Nem lehetett egy unalmas meccs, ráadásul minden egyes gólt más és más játékos lőtt, köztük egy öngól is. Istenem, megkívánta ennyi között, na]. Továbbá: Montserrat-Suriname 1-7.

Várjuk most már a június 14.-ét, hogy kiderüljön, Belize tovább halad-e a 2010-es dél-afrikai futball-világbajnokság felé vezető úton, most éppen Mexikón keresztül.

(Később kiderült: Mexikó volt a végállomás.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://belize.blog.hu/api/trackback/id/tr48449744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása