HTML

Belize

Belize - Közép-Amerika egyetlen angol nyelvű országa. Ismerkedjünk:
Olvasó, ez itt Belize!

Friss topikok

  • Insurgent: Ngerulmud a világ legkisebb fővárosa a Palau szigeteken. 2006 óta fővàros és alig százan lakják (b... (2018.04.26. 23:25) Belmopan - a világ legkisebb fővárosa I.
  • Yuti77: Szia Kata... Utaztok Belize-be? sikerült valami hasznos infot találnod mi is most gondolkodunk raj... (2013.11.27. 14:35) Mi az a Belize?
  • VonBraun: Az túlzás, hogy szeretnék, de az első hely lenne, ahova innen lelépnék. Vagy lesz. (2013.07.15. 18:29) Üdvözlet a látogatóknak!
  • szinha: De jó, hogy megtaláltam ezt az oldalt!:)) Éppen most készülünk Belize-be költözni, és itt a legtöb... (2010.01.02. 12:53) Belize összes települése
  • Salánki Tibor: szép napot! Belenéztem a filmbe, és nagyon tetszett, amit láttam. Csak egy gondom van: sajnos ninc... (2008.06.10. 13:18) Moszkitó part

Linkblog

Sub umbra floreo

2008.05.01. 11:32 VonBraun

Fordulat

Címkék: közélet foto

Kutya dolgok történnek Belize-ben azért...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eleinte nem találtam szavakat a felindulástól, de aztán felülkerekedett bennem az érzés, hogy az életnek mennie kell tovább, nincs mese. Illetve éppen, hogy van. Erről tudósít a belize-i The Reporter: Száznyolcvan fokos fordulatot vett stílusában és témájában John Alexander Watler belize-i író. Az eddigi, erőszakkal túlfűtött témájú, felnőtteknek szóló regényei után most már tiszta, örömteli történeteket ír tíz éven felülieknek. Hát, emberek, ezt kellett megérni. Távol álljon tőlem az ironizálás, akik ismernek, tudják, hogy nem is szeretem ezt a műfajt [...], de azért elgondolkodtató, a mai világban ilyen is van: súlyos, erőszakos nagyfiú-nagylány történetek után egy irodalmár gyermekeknek szóló történetekre adja a fejét, a hír szerint végérvényesen. Hmmm.

Mindez egy olyan országban, ahol egyértelműen a nagyérdemű értésére adják, hogy mi a bűn. Szemtől-szembe. Itt ez a kókuszpálma. Nem azt írták rá, hogy például "A kókuszdiókat ellopni tilos" - gondolom, már tudnak valamit az ilyen dolgok tiltásáról és annak eredményéről. A felirat a kókuszpálmán így szól: "A kókuszdiókat ellopni bűn". A miheztartás végett, és a későbbi lelkiismeret-furdalásra való utalás miatt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://belize.blog.hu/api/trackback/id/tr68449723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása