HTML

Belize

Belize - Közép-Amerika egyetlen angol nyelvű országa. Ismerkedjünk:
Olvasó, ez itt Belize!

Friss topikok

  • Insurgent: Ngerulmud a világ legkisebb fővárosa a Palau szigeteken. 2006 óta fővàros és alig százan lakják (b... (2018.04.26. 23:25) Belmopan - a világ legkisebb fővárosa I.
  • Yuti77: Szia Kata... Utaztok Belize-be? sikerült valami hasznos infot találnod mi is most gondolkodunk raj... (2013.11.27. 14:35) Mi az a Belize?
  • VonBraun: Az túlzás, hogy szeretnék, de az első hely lenne, ahova innen lelépnék. Vagy lesz. (2013.07.15. 18:29) Üdvözlet a látogatóknak!
  • szinha: De jó, hogy megtaláltam ezt az oldalt!:)) Éppen most készülünk Belize-be költözni, és itt a legtöb... (2010.01.02. 12:53) Belize összes települése
  • Salánki Tibor: szép napot! Belenéztem a filmbe, és nagyon tetszett, amit láttam. Csak egy gondom van: sajnos ninc... (2008.06.10. 13:18) Moszkitó part

Linkblog

Sub umbra floreo

2008.10.12. 12:53 VonBraun

Belize söre: a Belikin

Címkék: sör belikin

Sok fontos dologról nem esett még szó ebben a blogban, köztük van Belize söre, a Belikin is. Pótoljuk tehát ezt a hiányosságot hamar! Először is, vegyük szemügyre magát a terméket:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hú, de jól néz ki! És folytassuk a klasszikusokkal: mi jobb egy Belikin sörtől? Hát több Belikin sör, ugye...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 És mi a jobb sok-sok Belikin sörtől?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A válasz adott. De nézzük talán meg a Belikin sört magát.

A Belikin Belize nemzeti söre, gyártja a Belize Brewing Company Ltd., leánykori nevén a Bowen and Bowen, Belize Cityben, azaz tulajdonképpen Ladyville-ben. A Belikint 1971-ben kezdték főzni. Kevin Bowen, a helyi sörfőzés harmadik generációjának képviselője nem bízta a véletlenre a belizi sör elkészítését. A főzéshez használt berendezést Németországból hozatta Belize-be, sőt felbérelt egy úgynevezett sörmestert is, aki arra volt hivatott figyelni, hogy a masinériában végül minőségi termék szülessen. Mióta a Belikint német alapokon gyártják, minden összetevőjét importálják, kivéve természetesen a cukrot és a vizet, ebben Belize szinte verhetetlen. Jelenleg négy fajtáját gyártják, ezek a következők: Belikin [Lighthouse] Lager, ez egy 4%-os világos sör, a helyi lakosok között ez a legkedveltebb fajta. A Belikin Premium egy 5%-os, kissé erősebb fajta, főleg az üdülőhelyeken, turisták által látogatott helyeken árulják. A Belikin Stout már PG feliratot kapott volna a Sky Movies-en, ha film lett volna [szülői jelenléttel fogyasztható], dehát nem az, hanem sör, 6%-os, és egy hírforrás szerint csakis a sörfőzdénél kapható. Van még a Guiness Stout, amellé már rendőrt kell állítani, állítottak is, ez egy 8%-os sör, csak külön engedéllyel gyárthatták az országban, ma már nem is főzik [ebben az erősségben legalábbis]. A már említett sörfőzdében, amelyik egyébként Közép-Amerika legmodernebbje a műfajban, évente mintegy 52.000 hordó Belikint állítanak elő. Üvegpalackjai tíz töltést bírnak ki. A csapolt fajta nem túl népszerű belőle, de ennek az az oka, hogy egy trópusi környezetben higiéniai okokból általában a palackozott folyadékot fogyasztják a népek. Gonduljunk csak bele: a trópusokon, ha a nap belekezd, ott aztán süt rendesen, és ha tűz a nap, az emberek sört akarnak inni. Ha Belize-ben sört kérnek, az általában a Belikin. Az árakról szólva, néhány éve a belizi nemzetközi repülőtéren 3 USD-be került egy palackkal, bár azt nem jelezték, hogy melyik fajta a forgalomba kerülő három közül. A boltokban az ár 1,5USD-tól 2-ig terjed. Kerül, amibe kerül, azt beszélik, hogy a Belikin Közép-Amerika legjobb söre.

A Belikin egy régebbi címkéje, meg egy újabb:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy fórum a Belikin-ről itt.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://belize.blog.hu/api/trackback/id/tr46709698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása